We gebruiken cookies op onze website.

Moedige Dialoog Smallingerland

Armoede is een hardnekkig probleem. De verschillen tussen arm en rijk worden eerder groter dan kleiner. Met Moedige Dialoog investeren we samen in een financieel fit Smallingerland. Bedrijfsleven en non-profitorganisaties trekken in ons lokale netwerk samen op en profiteren zo van hun gecombineerde kennis en vaardigheden. De crux? Samenwerken, kennis delen en actie ondernemen. Met als doel dat mensen met geldstress weer financieel redzaam worden. Samen zorgen we ervoor dat overleven weer léven wordt!

Heb je vragen?

voor meer informatie
Kwartiermaker

Focus op Werkgevers en Werknemers

Armoede en financiële stress beweegt zich dwars door alle lagen van onze gemeente. Jongeren senioren, werkgevers- en werknemers: Armoede maakt geen onderscheidt. Maar, willen wij het verschil kunnen maken en impact creëren, dan zullen we ons moeten focussen. Dat doen wij middels de aanpak Geldzorgen de Baas.

Senioren

Senioren zijn een doelgroep die door stijgende kosten en tegenvallende pensioenen geldzorgen kunnen meemaken. Op dit moment zijn we bezig om invulling te geven aan het programma senioren.

Werkgevers en werknemers

De aanpak voor het vroegtijdig signaleren en ondersteunen van werknemers met geldzorgen. Zijn jouw medewerkers hun Geldzorgen De Baas? Smallingerland volgt Moedige Dialoog Nederland en vult de concrete aanpak lokaal in: bewustwording, vertrouwen en ondersteuning!

Jongeren

Onder jongeren komen regelmatig geldzorgen voor. Jongeren lijken anders aan te kijken tegen het begrip schulden en geldzorgen. Op dit moment zijn we bezig om invulling te geven aan het programma jongeren.

''Door het maken van duidelijke keuzes en te focussen op één doelgroep creëren we het meeste impact...''

Arlette Julsing
Kwartiermaker Smallingerland & Trainer Geldzorgen De Baas

Onze mensen

Richard Zwarts

Lid kernteam Smallingerland

Richard is tot op het bot gemotiveerd wanneer het gaat om het maken van een positief verschil voor zoveel mogelijk mensen.

richard@dbz.frl
Foto Richard Zwarts

Jolande Rezel

Lid kernteam Smallingerland

Jolande Rezel is directeur dagelijkse bankzaken bij Rabobank Friesland.

jolande.rezel@rabobank.nl
Foto Jolande Rezel

Ineke Weernink

Lid kernteam Smallingerland

Ineke Weernink is directeur bestuurder bij M.O.S. Smallingerland.

i.weernink@mosweb.nl
Foto Ineke Weernink

Dinie van der Velde

Lid kernteam Smallingerland

Dinie van der Velde werkte jarenlang in de schuldhulpverlening.

dvandervelde@bibliotheekdrachten.nl
Foto Dinie van der Velde

Margreet Zeefuik

Lid kernteam Smallingerland

Margreet ambieerde al lang een functie als beleidsmedewerker bij een gemeente. Deze rol geeft namelijk de mogelijkheid om een mooie visie te bestendigen.

m.zeefuik@smallingerland.nl
Foto Margreet Zeefuik

Arlette Julsing

Kwartiermaker Smallingerland & Trainer Geldzorgen De Baas Smallingerland

Arlette’s wortels liggen in het Oost-Groningse. Nuchterheid stroomt door haar aderen. Net zoals haar werk binnen het sociale domein.

Smallingerland@moedigedialoog.nl
Foto Arlette Julsing

Actueel