We gebruiken cookies op onze website.

Dinie van der Velde

Lid kernteam - Smallingerland
dvandervelde@bibliotheekdrachten.nl

Dinie van der Velde werkte jarenlang in de schuldhulpverlening. Ze is sinds 3,5 jaar werkzaam bij Bibliotheek Drachten als aanjager voor de aanpak laaggeletterdheid. Aansluiten bij Moedige Dialoog Smallingerland doet Dinie vanuit haar persoonlijke motivatie om mét elkaar te werken aan kansengelijkheid in onze gemeente.

Het gaat simpelweg niet iedereen voor de wind. Er bestaan grote verschillen in kansen en mogelijkheden die mensen (en ook kinderen) krijgen. Deze grote verschillen wil Dinie verkleinen. Laag geletterdheid en financiële fitheid zijn hierin naadloos met elkaar verbonden.

Dinie’s ambitie voor Moedige Dialoog Smallingerland is dat we door te investeren in de Dialoog we er samen voor kunnen zorgen dat we het taboe rondom financiële zorgen kunnen opheffen. Praten over geld is lastig. Het bespreekbaar maken van geldproblemen is de eerste en belangrijkste stap naar financiële fitheid. Wanneer we hierin zonder waarde-oordeel en in alle openheid over kunnen praten, maken we de eerste stap naar het stellen van de hulpvraag voor heel veel mensen een stuk kleiner.