We gebruiken cookies op onze website.

Wij zoeken vrijwillige budgetcoaches | Moedige Dialoog Salland

Vind je het waardevol om mensen met geldzorgen te helpen hun administratie op orde te krijgen? Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bezig te zijn met financiën en anderen daar graag bij helpen. 

Als vrijwilliger bied je ondersteuning bij hulpvragers met financiële problemen en met administratieve taken. Je kunt ingezet worden bij de hulpvrager thuis, via Carinova, bij één van de Geldfit spreekuren, via Meester Geertshuis of als je in Raalte woont bij Humanitas Raalte. Vanzelfsprekend kun je eerst meekijken of het helpen van mensen met geldzorgen iets voor je is. 

Wat is nodig?

Dat je beschikt over inlevingsvermogen, goed kunt luisteren, geduld hebt en respect hebt voor anderen en hun normen en waarden. Wat een cliënt zelf kan, neem je niet over. 

Daarnaast zijn digitale vaardigheden van belang. Dat je snel kunt zoeken waar de informatie kunt vinden en handig bent met DigiD, internetbankieren en iets weet van Excel. 

Je hoeft niet persé administratieve kennis te hebben, maar enige affiniteit ermee is wel fijn. Je moet bereid zijn een basistraining van 3 dagdelen te volgen. Daarnaast vragen we je dat je jaarlijks ongeveer 3 keer bijscholing of een themabijeenkomst bijwoont. 

Natuurlijk is het een vereiste dat je integer met de informatie van hulpvragers omgaat. Maar ook dat je zelf tijdig hulp vraagt als je twijfelt of je iemand goed kunt helpen. Zorgvuldigheid is belangrijk, het gaat immers om financiële zaken. Je hebt een signalerende rol als er méér / andere hulp nodig blijkt. 

Gemiddeld wordt er 1 tot maximaal 4 uur per week aan tijd van je gevraagd.  

Meer weten?

Neem contact op met
Renate Smit 
salland@moedigedialoog.nl
06 - 41 87 27 53