We gebruiken cookies op onze website.

Helpdesk voor ondernemers met financiële problemen

Assen is een helpdesk rijker, namelijk ‘Ondernemer voor Ondernemer’. Dé helpdesk voor MKB-ondernemers en ZZP’ers die kampen met financiële problemen, zowel zakelijk als privé. Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit samenwerking tussen Ondernemend Assen, AssenvoorAssen, Moedige Dialoog Drenthe en Groots Betrokken Bedrijfspartners en ondersteund door Gemeente Assen. Vanuit de samenwerkende partijen zijn er vertrouwenspersonen benaderd die de ondernemer laagdrempelig verder kunnen helpen. 
 

Wanneer MKB-ondernemers of ZZP'ers terecht komen in financieel zwaar weer, dan is het heel lastig om de weg te vinden binnen de mogelijkheden die er zijn. Ze lopen rond met vragen over de toekomst van hun bedrijf, maar ook krijgen zij privé te maken met financiële uitdagingen. Het is voor ondernemers een eenzame en moeizame weg om hier uit te komen.


Daarom is het initiatief ontstaan om een team van ondernemers aan te stellen als vertrouwenspersonen waar de ondernemer mee kan klankborden. De vertrouwenspersoon is geen adviseur, maar een klankbord om mee te sparren. Het team staat open voor alle vragen en zet direct hun kennis en netwerk in om verder te helpen. 

 

De vertrouwenspersonen

 

Altijd maatwerk
De vertrouwenspersoon is een buddy die als klankbord functioneert en een luisterend oor heeft. Een gesprek met één van deze aangewezen vertrouwenspersonen is dan ook strikt vertrouwelijk. Het team houdt zich dan ook aan de geheimhoudingsplicht. Daarnaast is de hulp die wordt aangeboden altijd maatwerk en afgestemd op de situatie van de ondernemer. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende om weer perspectief te zien. Maar soms zijn er ook meer stappen nodig om iemand weer op het goede spoor te krijgen. Belangrijk is dat de ondernemer niet zelf op zoek hoeft te gaan, maar direct bij de juiste instantie of partij terecht komt.

Heb je hulp nodig of ken je een collega-ondernemer in financieel zwaar weer?
Mail of bel ons en wij nemen contact met je op. 

drenthe@moedigedialoog.nl | 085-080 68 97
www.moedigedialoog.nl/ondernemer-voor-ondernemer