We gebruiken cookies op onze website.

Aandacht voor financieel educatie bij de Van Vredenburg College Rijswijk

Aandacht voor financieel educatie bij de Van Vredenburg College Rijswijk

Op donderdag 20 oktober krijgen de jongeren van het Van Vredenburg College verschillende workshops over geld verdienen en geld uitgeven. En dat is belangrijk omdat betalingsproblemen onder jongeren de laatste tijd aan het toenemen zijn.

Het Nibud meldt dat een op de vijf jongeren het thuis financieel moeilijk heeft. Jongeren nemen op steeds jongere leeftijd steeds aan het economisch veerkeer. Als jongeren naar de middelbare school gaan wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, een eigen lunch te kopen in de supermarkt of je imago af en toe te upgraden met kleren en hippe gadgets. Zonder financiële vaardigheden lopen jongeren het risico beslissingen te nemen waardoor ze op termijn in de financiële problemen kunnen komen.

Moedige Dialoog Rijswijk  ontwikkelde de Carrousel Jongeren & Geld een preventieprogramma waarmee samen wordt gewerkt met alle maatschappelijk organisatie die rond jongeren werken. Zo kan beter gebruikt worden gemaakt van bestaande instrumenten en programma’s om jongeren te informeren.

Partners zijn de Van Vredenburg College Rijswijk, de Gemeente Rijswijk, Rabobank, Jongeren Informatie Punt Haaglanden (JIP), Welzijn Rijswijk, Gemeente Den Haag en theatergroep Playback. Tijdens de workshops en de voorstelling van de theatergroep worden leerlingen bewuster gemaakt van hun omgang met geld.