We gebruiken cookies op onze website.

Tools voor Ondersteuning

Geldzorgen zijn omwikkeld door taboe en schaamte. Mensen zullen het lastig vanuit zichzelf toe te geven wanneer ze geldzorgen hebben. Als ze zelf al beseffen dat het zo is. Toch zijn geldzorgen vaak te herkennen wanneer je leert tussen de regels door te lezen. Hieronder zijn een aantal signalen voor geldzorgen op een rijtje gezet. Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je medewerker één van deze signalen afgeeft hij/zij per definitie in geldzorgen zit. En daarnaast worden die signalen lang niet tegelijkertijd afgegeven. 

  • Opvallend hoog ziekteverzuim
  • Niet meedoen met uitjes
  • Heel erg gevoelig voor stress
  • Concentratieproblemen
  • Er wordt loonbeslag gelegd

Alleen een probleem wat is gedeeld is een probleem wat je kunt helpen op te lossen. Binnen de gevoeligheid van geldzorgen wil je natuurlijk oplossingen gebruiken die werken. Dus ondersteunen we je met effectieve methoden die jou en je mensen verder helpen.

Doorverwijzen voor de juiste ondersteuning

Er zijn heel veel hulpmiddelen op de markt die kunnen helpen bij geldproblemen. Naast het doorverwijzen is het belangrijk dat je ook gelijk ondersteuning voor je situatie kunt krijgen. Je kunt hier in alle vertrouwen naar doorverwijzen of gelijk toepassen wanneer nodig. 

De morele arbeidsovereenkomst

Iedereen die in loondienst werkt heeft een arbeidsovereenkomst waarin de afspraken van werknemer en werkgever worden besproken. Wanneer het gaat over een gezonde financiële bedrijfscultuur zijn de zachte criteria essentieel. 

Budget Binder

De Budget Binder is een handige tool die werkgevers aan hun werknemers kunnen geven, vol met tips en hulpmiddelen om inzicht te krijgen in hun financiën en beter met geld om te gaan.