Pont

Marktplaats Diensten

Bekijk en maak gebruik van het aanbod van diensten, best practices en producten. Wil je zelf iets delen? Met het formulier hieronder plaats je jouw aanbod op de marktplaats.
Hoe gaat het met je? En met geld? Reggy Schutte 02-06-2020 In deze crisistijd vragen we aan iemand als vanzelf "hoe gaat het met je"? Het antwoord daarop heeft bijna altijd te maken met de gezondheid van de persoon. Dit kan zowel de fysiek of mentale gezondheid ziijn. Maar hoe is het met iemands financiƫle gezondheid?

Nederlanders vinden het niet normaal om over hun geldzaken te praten. En toch weten we uit onderzoek dat velen van ons regelmatig geldkrapte kennen. Er rust een taboe op om dit bespreekbaar te maken met een ander. Dit zorgt ervoor dat iemand heel lang stress heeft en zich pas bij de hulpverlening meldt als de schulden hoog zijn opgelopen.

Jij kunt hier het verschil maken. Door naast de vraag "hoe gaat het met je" ook de vraag te stellen "veel meer Nederlanders hebben geldzorgen, hoe is dat voor jou?"

Met dank aan Lodewijk Koster van Loko Cartoons voor de cartoon die we kunnen gebruiken om de dialoog te starten.
Bekijk of plaats reactie's (1)

Karlijn van Riet 05-06-2020 (10:57) Wat leuk!

Reageren:
Gesprekstips voor gesprek over geldzorgen Reggy Schutte 12-05-2020 Handige tips om het gesprek over geldzorgen mee te starten
Bekijk of plaats reactie's (0)

Reageren:

Plaats een nieuw item op werkplaats

Na het indienen van een item zullen wij deze beoordelen. Indien goedgekeurd zullen we het op de website plaatsen.