Programma's

Moedige Dialoog Salland zet zich in om inwoners van in de regio financieel redzaam te maken. Niet zelfredzaam. Want we weten dat er altijd mensen zijn die het niet alleen kunnen. En dat hoeft ook helemaal niet. Als je maar weet waar hulp te vinden is. We zetten hierbij in op drie belangrijke thema's:

  • Huishoudens
  • Jongeren
  • Bedrijvendesk
  • Vrijwilligers

 

Huishoudens

Woon je in Deventer?
Het Geldfit spreekuur is voor inwoners van de gemeente Deventer. Tijdens dit spreekuur kun je vragen stellen over je financiën zoals: wat zijn de mogelijkheden om meer te besparen of hoe vraag ik een toeslag aan? Kijk voor meer informatie op www.geldfitdeventer.nl 

Woon je in Olst/Wijhe?
Financiën de Baas helpt inwoners in Olst/Wijhe en biedt met inzet van professionals, stagiaires en vrijwilligers hulp bij verschillende vragen zoals: hoe krijg ik weer zicht op mijn inkomsten en uitgaven of hoe houd ik mijn administratie op orde?  Financiën de Baas biedt  hulp in de vorm van een inloopspreekuur of een afspraak. Kijk voor meer informatie op www.financiendebaas.nl 

Huishoudens

Jongeren

Door middel van gastlessen van ervaringsdeskundigen maken we jongeren bewuster van de risico’s die bij geld komen kijken, bijvoorbeeld op het VMBO en MBO. Ook richten we ons op de overgang 18- / 18+ bij jongeren en willen we voorkomen dat jongeren ingezet worden als geldezels, tevens is er een dwars door Deventer aanpak waarbij jongeren workshops geboden krijgen. 

Bedrijvendesk

Is uw medewerker financieel fit?

Een bedrijf is al snel 13.000 euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient. Deze kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies. En 1 op de 5 huishoudens kampt met problematische schulden. Grote kans dus dat ook bij uw medewerkers financiële problemen bestaan.

Bedrijvendesk
De Bedrijvendesk bestaat uit een groot aantal partners met verschillende expertise. Samen zorgen wij ervoor dat u verder wordt geholpen met uw vraag. Wij zijn er voor bedrijven in de gemeenten Deventer, Olst/Wijhe en Raalte.

Bedrijvendesk