Vertrouwen hebben in elkaars toegevoegde waarde maakt sociaal ondernemen mooi

Froukje Witteveen is accountmanager bij KonnecteD. Zij staat bekend als een warm en zeer gedreven adviseur voor werkgevers die sociaal willen ondernemen. “Ik geloof er écht in dat we werkgevers verder helpen, welk personeelsvraagstuk ze ook hebben.”

Wat houdt je werk in?

“Dat is best wel een uitdaging om uit te leggen. Ons werk is enorm divers! Allereerst verbinden we werkgevers aan werkzoekenden met een afstand tot werk. En daarin is elke situatie uniek. Elke werkgever is anders én elke werkzoekende is anders. Het is dus maatwerk. Aan ons de taak om beide partijen zo goed mogelijk te leren kennen, zodat we weten wie er bij elkaar past om tot een goede match te komen.

Het is essentieel dat we vooraf gezamenlijk onze doelen en verwachtingen uitspreken. Dat zijn belangrijke succesfactoren. En vertrouwen hebben in elkaars toegevoegde waarde; dat maakt sociaal ondernemen mooi. Als die match dan goed uitpakt en je ziet de impact van werk op iemands leven, daar word ik blij van!

Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat die match soms minder goed uitpakt. Dan is het van belang om in gesprek te blijven, elkaars belangen te kennen en te begrijpen.”

Lees het hele artikel en haar rol binnen Moedige Dialoog Salland hier