Van Deventer initiatief naar landelijk voorbeeld

De Sallandse Dialoog, opgericht in 2015, is als Deventer initiatief begonnen om als publiek-privaat netwerk de schuldenproblematiek in de regio Salland aan te pakken. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een landelijk netwerk met meer dan 20 regionale netwerken. De Sallandse Dialoog is er dan ook trots op om te kunnen melden dat zij als voorbeeld heeft kunnen fungeren voor de Moedige Dialoog en verder gaat onder de naam Moedige Dialoog Salland.

Zijn uw medewerkers financieel fit?

In veel huishoudens zijn er veranderingen op financieel gebied. Door alle coronamaatregelen maken veel mensen zich zorgen over hun financiële situatie. De impact van geldzorgen bij werknemers is groot. Werknemers met geldproblemen zijn kostbaar voor werkgevers. Volgens het NIBUD bedragen de extra kosten al snel zo’n € 13.000 per jaar. Denk hierbij aan kosten voor het verwerken van loonbeslag, extra ziekteverzuim en lagere productiviteit van de medewerker door concentratieverlies en stress.

Moedige Dialoog Salland

Moedige Dialoog Salland werkt aan verbetering van de financiële redzaamheid en schuldhulpverlening. Dit doen wij samen met meer dan 30 partners uit het bedrijfsleven, overheid, maatschappelijke instellingen, vrijwilligersorganisaties en ervaringsdeskundigen. Helaas is de aanpak van de Moedige Dialoog nodig, het aantal mensen met schuldenproblemen is in 10 jaar sterk gestegen en de verwachting is dat dit nog meer stijgt. Speerpunten zijn de Bedrijvendesk, Geldfit Deventer, Financiële Educatie Jongeren, Vrijwilligers en Coöperatiecases.

Bedrijvendesk

De Bedrijvendesk kan u kosteloos helpen bij vragen over financiële problemen en schulden bij uw medewerkers. Op onze website vindt u informatie over:

  • Hoe houd ik mijn medewerkers financieel fit?
  • Hoe herken ik financiële problemen bij een medewerker?
  • Hoe kan ik een medewerker met financiële problemen helpen?
  • Hoe kan een medewerker zelf actief worden als budgetcoach?
  • Ik ben ondernemer en heb zelf financiële problemen. Waar kan ik terecht?

Taboe rond schulden

Liever nog werken we preventief, het taboe van schulden moet eraf gaan! We hebben een toolkit ontwikkeld om hulp bij geldzorgen onder de aandacht te brengen. We hebben  communicatiemiddelen, ook kunnen we voorlichting geven binnen uw bedrijf over signalen van armoede en gesprekstips of een budgettraining geven aan uw medewerkers.

Ondernemen in zwaar weer
Verkeert u als ondernemer in zwaar weer? Of haalt u als zzp-er niet voldoende omzet? Dat levert risico’s op voor uw persoonlijke financiële situatie. Het Ondernemershuis Deventer biedt adequate analyses en discrete bedrijfsadviseurs om zowel uw bedrijf als privé financieel op orde te krijgen. (www.ondernemershuis-deventer.nl)

Contact

Renate Smit - kwartiermaker
salland@moedigedialoog.nl | 06 41 87 27 53

Froukje Witteveen | KonnecteD
froukje@deventerwerktalent.nl

 

MKB Deventer Magazine | juni 2020
Foto: Renate Smit