Geldfit Deventer opent tweede spreekuur

Op donderdag 9 september opent Geldfit Deventer het tweede spreekuur in Deventer. Dit is hard nodig omdat veel mensen kampen met geldproblemen of niet voldoende inzicht hebben in hun financiële huishouding. Geldfit biedt deze mensen een luisterend oor en praktische hulp.

Spreekuur Bibliotheek Keizerslanden
Elke woensdag van 10.00 - 12.15 uur

Spreekuur De Fontein
Elke donderdag van 10.00-12.15 uur

Meer informatie: www.geldfitdeventer.nl 

Naast de woensdagochtend in de bibliotheek Keizerslanden is nu ook iedere donderdagochtend in Verbindingscentrum De Fontein van 10.00 tot 12.15 uur een spreekuur.

Uniek aan het Geldfit spreekuur is dat de inwoner op 1 plek kosteloos terecht kan voor alle financiële vragen en nog diezelfde dag concreet verder geholpen is. Dit wordt bereikt doordat verschillende organisaties naadloos samenwerken en hun expertise daarmee gebundeld aanbieden. In het Geldfit Deventer spreekuur participeren: sociaal raadslieden Stichting De Kern, preventiemedewerkers BAD, vrijwillige budgetcoaches Carinova Vrijwillige Thuisadministratie, taalambassadeur Stichting Lezen en Schrijven. Het Geldfit spreekuur is een initiatief van Moedige Dialoog Salland.

Diverse vragen, ook preventief
Geldfit Deventer is er voor alle inwoners met vragen over geld. “Alles is bespreekbaar. Zo begeleiden we mensen die een brief hebben gekregen dat ze geld moeten terugbetalen aan instanties of waarbij beslag op hun salaris is gelegd”, vertelt Jenneke Nieuwenhuize. “Ook helpen we met het invullen van ingewikkelde formulieren en geven we bespaartips. Maar benadrukt ze, “bij Geldfit Deventer werken we ook preventief. Je kunt bij ons een check doen of je financieel fit bent. Denk aan het moment dat je gaat verhuizen, een andere baan krijgt, juist stopt met werken of werkloos wordt. Deze veranderingen kunnen grote financiële gevolgen hebben. Het is goed dat je dan opnieuw zorgt voor financieel overzicht. Ook daarmee helpen we, zoals bij het maken van een budgetplan.”

Spreekuren Keizerslanden en De Fontein
Inwoners kunnen van 10.00 tot 12.15 uur op woensdagochtend bij het Geldfit Deventer spreekuur in bibliotheek Keizerslanden terecht en vanaf 9 september op donderdagochtend in Verbindingscentrum De Fontein.

Het spreekuur
Aanmelden hiervoor kan via de telefoon, website of per e-mail, maar spontaan inlopen is ook mogelijk. Bij drukte wordt dan een afspraak gemaakt om de vraag te bespreken.