Online kennissessie: Financiele kwetsbaarheid bij werknemers

Moedige Dialoog Rotterdam gaat in gesprek over financiële problemen op de werkvloer. Hoe werkt geldstress bij werknemers door op hun functioneren, hoe kan je als werkgever het beste in gesprek gaan en waar zijn werknemers echt mee geholpen? Schrijf je in voor de online kennissessie van Moedige Dialoog Rotterdam op 24 juni a.s. van 11.30 uur tot 13.00 uur.

 

Moedige Dialoog Rotterdam nodigt hierbij werkgevers, experts en ervaringsdeskundigen uit om in gesprek te gaan over financiële problemen op de werkvloer. Hoe werkt geldstress bij werknemers door op hun functioneren, hoe kan je als werkgever het beste in gesprek gaan en waar zijn werknemers echt mee geholpen? Wil je meer weten over de impact van geldzorgen op productiviteit en ben je benieuwd hoe je als werkgever werknemers met schulden kunt helpen? Schrijf je dan in voor de online kennissessie van Moedige Dialoog Rotterdam op 24 juni a.s. van 11.30 uur tot 13.00 uur.

Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn:
-    De negatieve doorwerking van geldzorgen op het gedrag van werknemers
-    De impact van geldzorgen op de arbeidsproductiviteit
-    De mogelijkheden om medewerkers te verwijzen
-    De valkuilen bij goedbedoelde hulp

-    Het goede gesprek met werknemers met schulden

Nadja Jungmann (lector schulden en incasso en adviseur/trainer bij Social Force), Jurrien Hup (ervaringsdeskundige) en Linda Buijk-Bloemendaal (psycholoog werkzaam bij Zadkine) zijn bij deze sessie aanwezig als experts. Nadja heeft veel onderzoek gedaan naar wat stress bij werknemers doet en wat werkt in de aanpak, Jurrien is ervaringsdeskundig en Linda werkt met de methodiek Progressiegericht Werken. Met deze kennis en ervaring gaat Moedige Dialoog Rotterdam graag met jullie in gesprek over eigen ervaringen, werkzame aanpakken en wat je als werkgever kunt doen.

De kennissessie voorziet ook in een toelichting op het programma ‘Schulden aan het werk’ waar Hogeschool Utrecht in het najaar mee start. Dit programma richt zich op het op weg helpen van werkgevers die schuldenproblematiek bij werknemers actief willen gaan signaleren en die werknemers willen doorverwijzen. De Hogeschool gaat twee leernetwerken opzetten waar werkgevers kosteloos aan deel kunnen nemen om uit te werken hoe zij in hun organisatie (meer) invulling kunnen geven aan het signaleren, bespreken en verwijzen bij geldzorgen. Het idee van de leernetwerken is dat werkgevers een eigen plan ontwikkelen en zich daarbij kunnen laten voeden door experts en andere organisaties met dezelfde ambitie.

Meld je aan voor de kennissessie via de knop hieronder. 

Ik ben erbij!

Je ontvangt uiterlijk 1 dag van tevoren een e-mail met een toegangslink voor de livestream verbinding voor 24 juni. Voor deelname aan dit event is het goed om het volgende te weten:  

  • Zorg voor een goed werkende internetverbinding.
  • Met je aanmelding ga je akkoord dat het online event wordt opgenomen.

We kijken ernaar uit samen met jou over dit onderwerp in dialoog te gaan en zien je graag op 24 juni 2021.

Moedige Dialoog Rotterdam
Een initiatief van:

Moedige Dialoog Rotterdam is een netwerk van publiek en private bedrijven dat zich inzet om bewustwording over schulden (van o.a. werknemers) bij werkgevers te vergroten en de schuldenproblematiek in de regio Rotterdam aan te pakken. Dat doen we door kennis en ervaringen te delen, werkzame aanpakken in te zetten en verder te ontwikkelen. Meld u aan bij dit netwerk en stuur een mail naar Rotterdam@moedigedialoog.nl.
LinkedIn
Website