E-learning Schuldenproblematiek en werk

Het Lectoraat Schulden en Incasso (Nadja Jungmann) en het Lectoraat Organiseren van Waardig Werk (Josje Dikkers) van de Hogeschool Utrecht ontwikkelden een e-learning 'Schuldenproblematiek' voor jobcoaches, HRM adviseurs en leidinggevenden. De e-learning is voor iedereen gratis toegankelijk.

Geldzorgen trekken bij werknemers een wissel op hun productiviteit en inzetbaarheid. Het signaleren en bespreekbaar maken van geldzorgen bij werknemers levert voor werkgevers veel op, zowel op het gebied van bewustwording en vertrouwen als op financieel gebied. Er is de laatste jaren allerlei materiaal ontwikkeld om professionals in de sociale zekerheid en HR-professionals te ondersteunen in het voeren van het gesprek over schuldenproblematiek. Door in te zetten op bewustwording worden zij gestimuleerd om het onderwerp bespreekbaar te maken en aan te pakken.

De e-learning Werk en Schulden geeft in ± 1,5 uur een kennis over en inzicht in schulden op de werkvloer. De e-learning is opgebouwd in drie blokken:
- signalen van financiële problemen bij werknemers,
- gesprekstechnieken (hoe ga je in gesprek over dit onderwerp?), 
- verwijzen (hoe is de hulp in NL ingericht en naar welke organisatie verwijs je door?)
De nieuwe e-learning is te vinden via de website van de Hogeschool Utrecht.
Wil je direct de nieuwe e-learning met introductie door Nadja Jungmann bekijken, ga dan direct naar de e-learning.

Het Lectoraat Schulden en Incasso en het Lectoraat Organiseren van Waardig Werk van de Hogeschool Utrecht ontwikkelden de inhoud. De e-learning is tot stand gekomen dankzij Instituut Gak en het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid.