Beleefhuis Nijmegen

De meeste Nederlanders kunnen zich niet voorstellen hoe het is om met heel weinig geld te leven. De koelkast is leeg, kleding is versleten en rekeningen stapelen zich op. Toch leven duizenden landgenoten wél op deze manier. Het beleefhuis Nijmegen wil mensen de kans geven om te ervaren wat het betekent om te moeten leven in armoede.

Gedurende 60 minuten en met maximaal 4 personen worden bezoekers meegenomen in de wereld van armoede. Ze krijgen dilemma’s voorgeschoteld in het beleefhuis die gebaseerd zijn op échte verhalen.

In het beleefhuis draait het om de oplossingen voor de gegeven dilemma’s. Men gaat als groep in overleg over deze oplossingen en stelt eventueel vragen aan de begeleidende vrijwilliger. Omdat iedereen anders denkt en dus andere antwoorden heeft op de vraagstukken, ontstaan er nieuwe inzichten.

Initiatiefneemster van het Beleefhuis is ervaringsdeskundige Jessica van Hinthem. Zij maakt tevens deel uit van het kernteam van Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen. Wil je het Beleefhuis Nijmegen bezichtigen? Stuur dan een mail naar: aanmelden@beleefhuisnijmegen.nl

Meer informatie: https://www.beleefhuisnijmegen.nl/