Armoede ervaren en signaleren. En dan?

Wat betekent het om te leven in financiële onzekerheid? Hoe kun je als vrijwilliger of (toekomstig) professional armoede signaleren? Wat doe je met de signalen? Op woensdagmiddag 13 oktober, tijdens de Week tegen Armoede, lanceren de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen de Armoede Experience.

De Armoede Experience is opgezet als een hulpmiddel om te ervaren hoe het is om te leven met financiële problematiek. In de Armoede Experience verplaats je je in het leven van Sonja, een alleenstaande moeder van twee kinderen. Zij leeft met forse schulden. Tijdens de bijeenkomst lopen we de online Armoede Experience stap voor stap door, laten de indrukken binnenkomen en gaan er met elkaar over in gesprek. We bespreken signalen die kunnen wijzen op financiële problematiek en delen ervaringen.

Jij kunt hierbij aanwezig zijn en ter plekke meewerken aan het versterken van de Armoede Experience.

Het programma is als volgt:

13:30 uur                   Inloop met koffie en thee

14:00 – 15:00 uur      Ervaren van financiële problematiek in de Armoede Experience

15:00 – 15:15 uur      Pauze

15:15 – 16:15 uur      Signaleren van financiële problematiek. En dan?   

De bijeenkomst vindt plaats bij de HAN, Kapittelweg 33

Meld je aan uiterlijk op maandag 11 oktober. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Aanmelden kan via de Vrijwilligerscentrale Nijmegen: https://www.geldersehanden.nl/o/Vrijwilligerscentrale-Nijmegen1/activiteiten/Armoede-ervaren-en-signaleren-En-dan/45415