Summerschool 2019

Van 5 t/m 7 september namen acht nieuwe kwartiermakers deel aan de Summerschool van Moedige Dialoog. Renate Smit (Sallandse Dialoog) blikt terug op een programma boordevol ontmoeting, verbinding, inspiratie en kennis.

Of ik wil meedoen aan de Summerschool van de Moedige Dialoog? Natuurlijk wil ik dat! Andere kwartiermakers ontmoeten, uit heel Nederland; elkaar inspireren en ervaringen uitwisselen. Ben nieuwsgierig naar alle verhalen.

We hebben nog maar net kennisgemaakt of we moeten één voor één op de stip. Pitchen waar jouw lokale Dialoog over vijf jaar staat en je publiek overtuigen om hieraan bij te dragen, net zoals in Dragons’ Den. Spannend, maar vooral heel leerzaam! Angelique van Amsterdam-Noord wint en mag haar pitch professioneel laten filmen bij Rabobank Nederland. Wij hebben zeker niet verloren want iedereen wordt op een later moment geïnterviewd voor een artikel.

Op dag twee staan we om 7.00 uur klaar voor een ochtendwandeling door bos en duinen. Lekker opgefrist bespreken we vervolgens onze persoonlijkheidskenmerken en kwaliteiten, en vooral hoe we het beste team kunnen vormen. Verhelderend om te leren wat mijn instinctieve, dagelijkse en overbelaste eigenschappen zijn en hoe ik vanuit die wetenschap het best met anderen kan samenwerken.

Dit kunnen we ’s middags heel goed gebruiken bij het thema productdesign. Samen ontwikkelen we producten die de lokale kernteams helpen bij het realiseren van hun ambities. Wat hebben we veel ideeën en wat komt er een energie vrij. Gelukkig houdt Karin, onze ervaringsdeskundige, ons met beide benen op de grond. Ze stelt die vragen die gesteld moeten worden, zodat onze ideeën leiden tot de juiste oplossing voor onze doelgroepen. Ook deze ideeën pitchen we weer! Het winnende product kan met behulp van Moedige Dialoog en professionele productontwikkelaars verder worden uitgewerkt. Dat begint met een webinar volgen en een business case schrijven. Wat wordt het gedegen aangepakt.

De laatste dag hebben we vooral gesproken over Moedige Dialoog en haar producten. Wat hebben wij als lokale dialogen nodig om succesvol te zijn? Waar kunnen we elkaar versterken? En tot slot: hoe waardevol was deze Summerschool voor ons?

We hebben zoveel geleerd, we zijn met elkaar echt de diepte ingegaan en we hebben veel inspiratie opgedaan! We weten door deze intensieve dagen elkaar goed te vinden en de eerste afspraken staan al gepland. Jacqueline Beekman en Christophe Geuskens: dankjewel!

Renate Smit
Coördinator Sallandse Dialoog