Moedige Dialoog en ABN AMRO slaan de handen ineen

Moedige Dialoog en ABN AMRO slaan de handen ineen om het taboe m.b.t. ‘praten over geldzorgen’ te doorbreken op de werkvloer. Samen willen we stress door geldzorgen bij werknemers voorkomen en drastisch verminderen.

Dat doen met het project ‘Financieel Fit’, waarmee we voortbouwen op het programma ‘Geldzorgen de Baas’, ontwikkeld door Moedige Dialoog.

We hebben al enige ervaring met ABN AMRO.  Sinds 2018 is de bank betrokken bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) waarbij klanten met betalingsachterstanden proactief worden bijgestaan. Veel bankmedewerkers voelen de betrokkenheid en drive om het onderwerp van schuldenproblematiek bij werknemers op de kaart te zetten. Eén van die bevlogen mensen is Angélique Kool die vanuit ABN AMRO als kwartiermaker voor Moedige Dialoog aan de slag is in Amsterdam.

Angelique ziet dat de bank, net als vele grote werkgevers, een verantwoordelijkheid draagt om mensen met financiële problemen te helpen. Zeker omdat het overgrote deel niet in beeld is bij de instanties. Maar ook dat de bank ongemak voelt op dit vlak: financiën bespreken is een drempel, terwijl de werknemer uit schaamte niets durft te zeggen. Zo ontstaat er een impasse, die pas doorbroken wordt als het echt uit de hand loopt.

ABN AMRO heeft een visie en missie die er ook op is gericht om mensen, klanten en bedrijven financieel fit en vitaal te krijgen en te houden. Veranderen in denken en doen met impact. De samenwerking met Moedige Dialoog sluit aan bij de Social Impact-strategie van de bank.

Wat gaan we doen?

Het projectteam met daarin onder meer Angelique Kool van ABN AMRO en Reggy Schutte van Moedige Dialoog onderzoekt hoe werkgevers nog beter ondersteund kunnen worden bij het voorkomen en aanpakken van financiële stress onder hun werknemers. Om te beginnen eerst bij ABN AMRO zelf, maar ook bij andere bedrijven halen we ervaringen en inzichten op. Die gebruiken we voor verdere ontwikkeling van een effectieve aanpak.

Nieuwe ontwikkelingen en inzichten delen we graag. Heb je nu vast behoefte aan meer informatie neem dan contact op met Reggy van Moedige Dialoog (06-1507 1500)