Geldzorgen raakt alle delen van je leven.

Geldzorgen raakt alle delen van je leven: je relatie met je partner, je relatie met je kinderen, je werk en vooral je eigenwaarde

Moed betekent angst voelen en toch datgene doen waarvoor je je schaamt. Ga er maar aan staan: op de werkvloer het onderwerp geldzorgen bespreekbaar maken.

Één op de vijf werknemers in Nederland maken zich zorgen over hun geld. De meesten (78%) durven dit niet bespreekbaar te maken bij hun werkgever. Geldzorgen kunnen een duurzame arbeidsrelatie in de weg staan. Ze zijn veroorzaker van veel stress en hebben daarmee invloed op vele levensterreinen, waaronder werk.

Geldzorgen en stress nemen geen vakantie of break moment. COVID of geen COVID of juist door COVID! Er zijn nog heel veel werknemers in Nederland die ondanks de Corona uitbraak voor dag en dauw opstaan en hun werk verrichten in het productieproces. Het werk gaat door.

Moedige Dialoog Nederland mag in de pilot die partnerfonds Brainport Eindhoven met andere partners uitvoert een bijdrage leveren. Dit in het kader van werknemers met geldzorgen. In de pilot verzorgen we trainingen als onderdeel van ons Programma Geldzorgen De Baas. Deze keer mochten we gedurende twee dagen aan de slag bij VDL Bus Chassis. De training gaat op de eerste dag over bewustwording, signaleren van geldzorgen en de impact van stress op ons gedrag, ook op de werkvloer. Tijdens de tweede dag is er aandacht voor de wijze waarop je je medewerkers kunt bijstaan wanneer zij geldzorgen hebben, naar wie je kunt verwijzen en hoe de hulpverlening bij problematische schulden eruitziet. En er is het verhaal van Marc Mulder. De nieuwe collega van Moedige Dialoog. Vanuit ervaringskennis deelt hij zijn ervaringen en neemt hij deelnemers mee in hoe belangrijk het is om als werkgever de moed te hebben om geldzorgen op de werkvloer bespreekbaar te maken.

De training gaat over vertrouwen, veiligheid en confrontatie. Wat kan je doen voor die ander? Die ander die zaken vertelt die soms ook over jezelf lijkt te gaan. Geldzorgen raakt alle delen van je leven, en vooral je eigenwaarde. Je lijkt langzamerhand te verdwijnen en in stilte op te gaan. Je stem verdwijnt… Je komt op je werk, doet je ding en in de avond ben je mentaal en fysiek gesloopt. Wij bedenken deze woorden niet, maar krijgen ze terug in reactie op de training. Een training die de eerste stap vormt naar een cultuur van vertrouwen waar het gesprek kan plaatsvinden over zaken, zoals geldzorgen.

Het samenspel en opbouw van de training raakt en brengt mensen in beweging, tot nadenken én doen! Waarom is daar moed of enige vorm van rebelsheid voor nodig? Omdat we in het bestrijden van geldzorgen juist bedrijven nodig hebben die hun werknemers met geldzorgen willen ondersteunen. VDL Bus Chassis ondersteunt deze pilot en wil, door middel van de training van Moedige Dialoog, geldzorgen bespreekbaar maken voor de werknemers.

Dat is geen kwestie van grote stappen snel thuis, maar het vraagt moed en geduld waarbij het proces mede bijdraagt aan anders denken én doen over dit onderwerp. Vanuit het besef dat iedereen op de werkvloer kan bijdragen vanuit eigen rol en verantwoordelijkheid. Altijd vanuit gelijkwaardigheid aldus Marc Mulder.

Moedige Mensen, we kunnen er niets anders van maken!

Jacqueline Beekman

Moedige Dialoog Nederland