14 Rabobankkringen en Moedige Dialoog

Binnen de Rabobank is er door bankieren 3.5 een nieuwe organisatie structuur ontstaan. Wat o.a. betekent dat de 14 Rabobank Kringen aan de slag gaan met het implementeren  en vorm geven van hun investeringsagenda Financieel Gezond Leven. Moedige Dialoog staat o.a. op de menukaart van die investeringsagenda.

Henk Veldman - Bestuurder Moedige Dialoog

Henk Veldman - Bestuurder Moedige Dialoog

Met  haar landelijke netwerk structuur van lokale netwerken en het programma Geldzorgen de Baas kunnen we lokaal en landelijk de mooie samenwerking verder implementeren en verstevigen. Ook mooi om te zien dat er al veel kringen gestart zijn met het opzetten van de netwerken rondom Moedige Dialoog en Geldzorgen de Baas. Henk (Veldman) is daar ook al actief bij betrokken. Met de kringen en de netwerken lopen er gesprekken over de implementatie van Geldzorgen De Baas, vanuit goed werkgeverschap. Ook onder de Rabobank medewerkers komt financiële stress voor. We weten inmiddels dat het overal voor komt op de werkvloer. Vervolgens gaan we ook in gesprek om GDB richting klantrelaties te promoten. Moedige Dialoog kan bijvoorbeeld ook een rol spelen in het opleiden van de ledenraadsleden. Een mooie invulling van lokaal betrokken en Dichtbij.

Alle netwerken ontvangen 1e week Januari een persoonlijke mail over o.a. met welke kringen en nieuwe netwerken we starten in 2022. Wat deze mooie samenwerking voor gevolgen heeft voor bepaalde geldstromen, als in contributie nemen we in deze mail ook mee. We zijn daar open en transparant in want helderheid schept duidelijke verwachtingen, over en weer.