Moedige Dialoog Midden-Gelderland

In de regio Midden-Gelderland liggen velen ‘s nachts wakker van geldzorgen of van problemen die ze als gevolg van hun schulden ervaren. In de gemeente Arnhem alleen al zijn dit zo’n 13.000 huishoudens. Dit betekent óverleven in plaats van léven. En dat kan niet langer!

De ambitie van de Moedige Dialoog Midden-Gelderland is het verminderen van het aantal mensen met financiële problemen door in een vroeg stadium, preventief te signaleren. Zo voorkomen we dat we achteraf (grotere) financiële problemen moeten oplossen. En katalysator zijn voor het thema ‘schulden op de werkvloer’. De Moedige Dialoog Midden-Gelderland wil alle werkgevers in de regio Arnhem een passende propositie bieden om dit probleem aan te pakken.

Onze aanpak is gebaseerd op drie pijlers:

  1. Verbinden en beter toegankelijk maken van het huidig hulpaanbod.
  2. Concrete tools op het gebied van (1) bewustwording, (2) vertrouwen en (3) ondersteuning helpen werkgevers om deze problematiek op een goede manier aan te pakken.
  3. De Moedige Dialoog Midden-Gelderland is als netwerkorganisatie dé verbinder op het vraagstuk rond schulden en armoede in de samenwerking tussen bedrijfsleven, gemeente en maatschappelijke organisaties.

Zo zorgen we er samen voor dat overleven weer écht leven wordt met een financieel én sociaal fit perspectief.

Zelf geldproblemen?

Heb je zelf geldproblemen? Klik dan hier voor informatie en hulp.

Meedoen?

Wil je meedoen met Moedige Dialoog Midden-Gelderland? Meld je dan aan via midden-gelderland@moedigedialoog.nl