Het nieuwe programma 'Stap vooruit' van Aegon vergroot financiële weerbaarheid

Aegon Nederland start een nieuw programma om mensen die in armoede leven door dreigende schulden financieel weerbaarder te maken. Dat doet zij door ondersteuning van veertien maatschappelijke organisaties die actief zijn in Den Haag, Groningen en Leeuwarden, de vestigingssteden van Aegon. Ook helpen medewerkers van Aegon als vrijwilliger. Aegon steunt armoedeprojecten in Den Haag, Groningen en Leeuwarden

Persbericht Aegon.nl

Stap vooruit vergroot financiële weerbaarheid

Stap vooruit is de opvolger van het gezamenlijke Aegon en Nationale-Nederlanden programma ‘Van Schulden naar Kansen’. De afgelopen zes jaar zette Aegon zich met Van Schulden naar Kansen in om ruim 7.500 mensen in Nederland te helpen met financiële zelfredzaamheid. Hieraan droegen ruim vijfhonderd Aegon-collega’s bij als vrijwilliger. Een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar Van Schulden naar Kansen toonde aan dat hulp hélpt. De conclusies uit het onderzoek past Aegon toe in Stap vooruit.

Hoewel de naam en de opzet wijzigt, blijft de focus hetzelfde: het helpen van mensen die leven in armoede door (dreigende) schulden. Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland is trots op de bijdrage van de medewerkers: “Ik vind het geweldig dat we alle ervaring die we hebben opgedaan in een vernieuwd maatschappelijk programma gaan gebruiken. Het maakt me daarnaast enorm trots dat ook met Stap vooruit onze collega’s hun kennis en kunde kunnen inzetten door als vrijwilliger bij een van de projecten aan de slag te gaan en we zo doorgaan met samen het verschil maken.’’ Vrijwilligers zetten zich bijvoorbeeld in als coach om mensen te begeleiden naar werk of te helpen bij hun administratie.

Kansrijke toekomst

Aegon wil bijdragen aan een inclusieve samenleving en een kansrijke toekomst voor zo veel mogelijk mensen. Ook voor mensen waarvoor dit misschien minder vanzelfsprekend is. Het Stap vooruit-programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Financiering van veertien partnerorganisaties in Den Haag, Groningen en Leeuwarden voor de uitvoering van hun projecten. Deze projecten zijn gericht op het vergroten van financiele weerbaarheid van mensen die in armoede leven door (dreigende) schulden.
  • Aegon-medewerkers worden in staat gesteld-zich in te zetten als vrijwilliger voor deze projecten in hun Aegon-stad, om zo een maatschappelijke bijdrage te leveren.
  • Aegon ondersteunt de partnerorganisaties om hun impact nog meer te vergroten, onder meer met financiering van een eenjarige opleiding impactmeting & impactmanagement.