Op bezoek in Het huis Dat Met Je Hersenen Speelt

Als het gaat over armoede dan wordt er al snel een link gelegd met langdurige stress en de negatieve effecten daarvan op het brein en op de dagelijkse dingen in het leven.  Maar wist je dat stress ook een positieve functie heeft? En dat je het op een positieve manier voor je kunt laten werken als je je brein daarin traint? Hoe je dat kunt doen, dat kun je in Leeuwarden in het Hersenhuis leren.

In het Hersenhuis kun je onder andere door middel van Virtual Reality games bijzondere ervaringen op doen, waarbij je merkt dat de werking van je hersenen je behoorlijk kan verrassen.

Wat is Virtual Reality?

Virtual reality, oftewel virtuele werkelijkheid, is een online omgeving waarin een realistische situatie wordt nagebootst. Door gebruik te maken van verschillende zintuigen, komt de omgeving als 'echt' over. In de meeste gevallen komt daar een VR bril aan te pas, soms ook een handset: controllers (Bron: NPOkennis/ Wat is virtual reality? )

Houdt je brein je voor de gek?

Moedige Dialoog mocht het proberen en kwam erachter dat het lopen op een gewone plank op de grond kan zorgen voor knikkende knieën zodra je de VR bril opzet. Als je het Hersenhuis binnenkomt ligt er op de vloer een rode plank van ongeveer vijf centimeter dikte. Met het spel Darejam krijg je een Virtual Reality bril op en word je uitgenodigd om in een lift te stappen en helemaal naar de bovenste verdieping te gaan. Daar, hoog tussen de wolken, kijk je uit over een stad. Dan word je gevraagd om over het plankje naar voren te lopen. En ook al weet je dat je gewoon op die rode plank op de vloer in de Grote Kerkstraat in Leeuwarden staat , je brein neemt het toch net even iets anders waar: wat je ziet komt namelijk niet overeen met waar je staat. Met trillende benen stapjes vooruit, bang om er af te vallen. En dan word je gevraagd de sprong in het diepe te nemen. Lukt het jou, terwijl je brein je voor de gek houdt, om van de plank af te stappen? Ons niet!

Een aanrader om het Hersenhuis te bezoeken

Darejam is een van de vele interessante games die je kunt spelen waarbij je hersenen worden geprikkeld. Een aanrader om het Hersenhuis eens te bezoeken! Voor meer informatie kun je de website bezoeken. Ze zoeken ook nog vrijwilligers! Dus als het je leuk lijkt, check de website via de button hieronder.

WEBSITE HERSENHUIS

Virtual Reality op jouw (basis)school?

Naast vrijwilligers is het Hersenhuis ook op zoek naar scholen. Want door Virtual Reality kunnen jongeren en kinderen spelenderwijs leren stressen en kalmeren. Bij Stressjam bijvoorbeeld. Stressjam is een Virtual Reality game die biofeedback gebruikt om je stress-mindset te trainen, zodat jij beter in stress wordt. Interessant en leerzaam voor kinderen. Je krijgt dan een VR-headset op, controllers in je handen en een sensor om. Je reist af naar een exotisch eiland, en moet opdrachten uitvoeren die je uitdagen om te spelen met je stresslevel. Zo moet je tijdens het spel in een touw klimmen om een ravijn over te steken. AIs het touw blauw is van kleur moet je kalmeren om erin te kunnen klimmen. Of, als het oranje is, moet je stressen. Tijdens het spelen wordt je ademhaling en hartslag constant gemeten door de sensor die je om hebt. Het is dus aan jou om een manier te vinden waarop je lichaam gestresst of kalm raakt. Supergaaf! En leerzaam! Via deze link kun je de stressjam trailer bekijken.

Lijkt jou dit ook wat?  Vraag de gezondheidskoffer aan voor jouw basisschool! via onderstaande button kun je alle informatie hiervoor vinden. 

IK WIL INFO