Vanaf 13 september is ons team uitgebreid met ervaringsdeskundige Carla

Carla zit in het tweede jaar van de opleiding ‘begeleider specifieke doelgroepen MBO 3’  met als keuzedeel ‘ervaringsdeskundigheid’. Zij volgt deze opleiding via het Noorderpoort in Groningen. Hieronder een korte kennismaking met Carla.

Ik ben ervaringsdeskundig met een migratie achtergrond en op verschillende leefgebieden bekend  met psychische, sociale en maatschappelijke kwetsbaarheid welke hebben geleid tot onder andere sociale uitsluiting door financiële en culturele armoede, huiselijk geweld situaties en verslavingsproblematiek.

Na alle gevolgen die ik heb ondervonden na het maken van verkeerde keuzes leef ik inmiddels al weer geruime tijd in herstel. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid is het mijn ambitie om te gaan werken met kwetsbare groepen. Met mijn kennis en ervaring wil ik kwetsbaren in de maatschappij ondersteuning bieden. Het bespreekbaar maken van geldzorgen en schulden en vormen van sociale armoede kunnen daarbij aan bod komen.

Mijn hart gaat in het bijzonder uit naar vrouwen in kwetsbare situaties en posities. Door vrouwen te ondersteunen en weer in hun kracht te zetten wil ik de kwaliteit van leven voor hen vergroten. Zelf zijn vrouwen heel belangrijk geweest in mijn weg naar herstel. Ik ben van mening dat de mens heel veel veerkracht heeft en altijd weer in staat is om de kracht te vinden om verder te gaan en andere keuzes te maken. Daar ben ik zelf een goed voorbeeld van.

Tijdens de stage bij Moedige Dialoog Drenthe wil ik veel leren van alles wat binnen dit netwerk georganiseerd wordt en gebeurd. Daarnaast wil ik graag een goed beeld krijgen van de inzetbaarheid van ervaringsdeskundigheid en hoop een voorbeeld te worden van hoe een ervaringsdeskundige inzetbaar is op veel verschillende gebieden.

Wilt u meer weten over de inzetbaarheid van ervaringsdeskundigheid binnen uw organisatie, incidenteel of projectmatig? Laat het ons weten en we gaan graag met u in gesprek. drenthe@moedigedialoog.nl