Praten over armoede onder je werknemers, durf jij het aan?

Rotterdam 14 december Online
Heeft jouw bedrijf werknemers met (problematische) schulden? Weet jij wat hier de consequenties voor jouw onderneming van zijn? En wil jij meedenken over een collectieve oplossing?

Helaas heeft Rotterdam een aanzienlijk aantal inwoners met schulden. Als gevolg van Covid-19 neemt dit aantal alleen maar toe en worden de (financieel) kwetsbare inwoners en gezinnen het hardst getroffen. Moedige Dialoog Rotterdam zet zich in voor financiƫle en sociale redzaamheid. Daar betrekken we jou als werkgever graag bij, want ook jouw werknemers kunnen tot deze groep behoren. Door bedrijven, overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties, on- en offline, samen te laten werken, kunnen we armoede, schulden en geldstress aanpakken.

De Rotterdamse initiatiefnemers van Moedige Dialoog zijn ervan overtuigd dat publiek-private kennisdeling over de zorg voor werknemers met schulden, het verschil kan maken. En daar gaan we graag met jou over in gesprek.

Op 14 december organiseren wij een online kick-off. Van 10.30 tot 12.00 uur wordt (i.v.m. de coronarichtlijnen) door een select gezelschap een dialoogsessie gevoerd. Deze sessie kun je volgen via een live verbinding. Het programma voor deze sessie is:

  • Opening Annemarieke van Egeraat, kwartiermaker Moedige Dialoog Rotterdam
  • Wat is Moedige Dialoog? Rondetafelgesprek Moedige Dialoog met Jacqueline Beekman (Moedige Dialoog Nederland) en Willem Groenendijk (Rabobank)
  • Reactie en commitment Moedige Dialoog door wethouder Michiel Grauss (wethouder Armoede- en schuldenaanpak Rotterdam)
  • Hoe zorgen we goed voor werknemers met schulden? Panelgesprek met Gaby Guzman ( ondernemer en ervaringsdeskundige), Jaime Jorba Bos (Faircasso) en Soler Berk (Vaste Lasten pakket)
  • Oproep aan werkgevers: sluit je aan bij Moedige Dialoog Rotterdam.

Na aanmelding ontvang je uiterlijk 1 dag voorafgaand aan het event een e-mail met de toegangslink naar de livestream verbinding van 14 december. Voor deelname aan dit event is het goed om het volgende te weten:

  • Zorg voor een goed werkende internetverbinding
  • Met je aanmelding ga je akkoord dat het online event wordt opgenomen
    We kijken ernaar uit samen met jou over dit onderwerp in dialoog te gaan en zien je graag op 14 december.

Meld je hier aan!

Moedige Dialoog Rotterdam.