Kennissessie SROI werkt online

Rotterdam Werkgevers en werknemers MD-Café Live 20 april Rotterdam
Werkgevers met een Social return on investment (SROI) regeling voor kwetsbare Rotterdammers komen vaak schuldenproblematiek tegen bij hun werknemers. Het hebben van schulden heeft gevolgen voor de productiviteit op het werk.

Beste relatie,

Werkgevers met een Social return on investment (SROI) regeling voor kwetsbare Rotterdammers komen vaak schuldenproblematiek tegen bij hun werknemers. Het hebben van schulden heeft gevolgen voor de productiviteit op het werk. Wil je meer weten over hoe je hier als werkgever mee om kan gaan en hoe je werknemers kunt helpen? Schrijf je dan in voor de kennissessie van de Moedige Dialoog Rotterdam op 20 april a.s. van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Wij van de Moedige Dialoog nodigen werkgevers uit om samen met ons over SROI in gesprek te gaan. Stel al je vragen over werknemers met schulden, over hoe je met hen hierover in gesprek kan gaan en over het creëren van werkgelegenheid voor kwetsbare Rotterdammers met de SROI-regeling.

Tijdens deze kennissessie gaan we onder andere in gesprek met Astrid Mersmans. Astrid begeleidt bouwprojecten en richt zich hierbij op de uitvoering van SROI-opgaven. Zij komt regelmatig mensen met schulden tegen. Gedurende het onderzoek naar ‘De Inclusieve Bouwplaats’ heeft ze ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen met schulden. Met haar ervaring en kennis kan Astrid meer vertellen over wat er nodig is om uitval en verzuim te voorkomen.

Ook neemt Mireille van den Berg, projectleider SROI Werkt van Warm Rotterdam, deel aan het gesprek. Het doel van SROI Werkt is om met bedrijven, sociaal ondernemers en andere Rotterdammers de bekendheid over de SROI-regeling te vergroten en ervoor te zorgen dat er meer lokale werkgelegenheid gecreëerd wordt.

Tot slot sluit ervaringsdeskundige Anniek van Emmen aan. Zij weet met concrete voorbeelden te illustreren hoe lastig het is om vanuit schulden weer aan het werk te gaan en vertelt meer over wat bedrijven kunnen doen om deze stap makkelijker te maken.

Ik ben erbij!
Je ontvangt uiterlijk 1 dag van tevoren een e-mail met een toegangslink voor de livestream verbinding voor 20 april. Voor deelname aan dit event is het goed om het volgende te weten:

Zorg voor een goed werkende internetverbinding.
Met je aanmelding ga je akkoord dat het online event wordt opgenomen.
We kijken ernaar uit samen met jou over dit onderwerp in dialoog te gaan en zien je graag op 20 april 2021 van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Aanmelden kan via rotterdam@moedigedialoog.nl of via het volgende formulier.

Moedige Dialoog Rotterdam.